NOS NieuwsAangepast

Treinverkeer ontregeld door huldiging

Het treinverkeer komt morgen op veel plaatsen later op gang. Dat is volgens de NS nodig om in de loop van de dag voldoende treinen te hebben voor het vervoer van voetbalfans naar de huldiging van het Nederlands elftal in Amsterdam.

Het spoorbedrijf raadt reizigers aan om voor vertrek na te gaan of de tijden anders zijn. "Het is mogelijk dat je trein een kwartier later vertrekt, maar het kan ook anderhalf uur zijn", zegt NS-woordvoerder Ronald Stevens.

Hij vindt het spijtig voor degenen die daardoor moeilijker op hun werk komen. "Maar als we alle supporters op tijd naar Amsterdam willen vervoeren, is het onvermijdelijk dat we het schema aanpassen. We moeten het nu eenmaal doen met het materieel dat we hebben, meer is er niet."

Rover

Vooral buiten de Randstad zullen er afwijkingen zijn op de dienstregeling, zegt Stevens. "Om genoeg capaciteit te hebben voor het vervoer van voetballiefhebbers, zullen we zo veel mogelijk treinen later naar Amsterdam laten rijden."

Voor de avondspits verwacht de NS dat de treinenloop minder ontregeld zal zijn dan eerder op de dag.

De belangenorganisatie van reizigers Rover, vermoedt dat er morgen "een soort zaterdagdienstregeling" zal zijn. "We vinden het prima dat de NS zijn best doet om veel mensen in Amsterdam te krijgen, maar we keuren het af dat dit deze gevolgen heeft voor het overige treinverkeer", zegt woordvoerder Kees Vonk.

Rover zal de zaak aan de orde stellen in het eerstvolgende overleg dat de organisatie met de NS heeft.

Soepel

De werkgeversorganisasties VNO NCW en MKB Nederland vinden het vervelend dat mensen later op hun werk kunnen komen. "Maar we hebben er ook begrip voor dat de NS de supporters goed en veilig naar Amsterdam wil brengen", zegt woordvoerder Mieke Ripken.

Ze adviseert bedrijven en personeel om samen naar oplossingen te zoeken. "Werkgevers en -nemers moeten hier soepel mee om kunnen gaan. Dat is tijdens het WK ook gebeurd. Vaak zijn er alternatieven, zoals later beginnen en langer doorwerken of vanuit huis werken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl