NOS NieuwsAangepast

Beslaglegging op huizen oud-directeur De Key

Door economieredacteur Gert-Jan Dennekamp

Woningcorporatie De Key heeft beslag laten leggen op het woonhuis en de vakantiewoning van de voormalige directeur. Dat blijkt uit informatie van het kadaster.

Door een omstreden en verdachte grondaankoop in Zeewolde zegt de Amsterdamse corporatie 3,3 miljoen euro te zijn misgelopen. De corporatie wil nu dat geld van de directeur terugeisen.

Betrokkenen willen niet reageren. In een reactie laat een woordvoerder van de corporatie weten "We hebben voorbereidende juridische stappen gezet om geleden schade te zijner tijd te kunnen verhalen, mochten wij daartoe willen besluiten. Verder doen wij hierover geen inhoudelijke mededelingen." Ook directeur Van Gelder onthoudt zich van commentaar.

Misleiding

Op 21 mei deed Key aangifte van mogelijke fraude door de voormalige directeur-bestuurder en een directeur. De Raad van Commissarissen had dit voorjaar onderzoek laten doen naar omstreden vastgoedtransacties.

Uit dat onderzoek is volgens de voorzitter van de Raad, Frank de Grave, gebleken dat de corporatie is misleid door de beide directeuren. Volgens de Grave heeft een omstreden tussenpersoon miljoenen verdiend aan een grondaankoop.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl