NOS NieuwsAangepast

Prinsesjes voetballen en bespelen vuvuzela

In hun eigen tuin op landgoed De Horsten hebben prins Willem-Alexander, prinses Máxima en hun dochters Amalia (6), Alexia (5) en Ariane (3) vandaag geposeerd voor de pers. Elke zomer nodigt het prinselijk paar de pers uit voor een fotosessie van het gezin.

Het is duidelijk dat de prinsesjes, net als hun ouders, in de ban zijn van de prestaties van het Nederlands elftal op het WK Voetbal in Zuid-Afrika. Nadat ze zich gewillig hebben laten fotograferen voor tientallen camera's, mogen ze zelf voetballen in de tuin. En daar hebben ze zichtbaar plezier in.

Prinses Amalia heeft een oranje bal en blaast op een oranje vuvuzela naar de pers. Op aanwijzing van haar vader schiet ze de bal in het leger fotografen. "Niet te hard schieten", waarschuwt haar moeder nog. Amalia's jongere zusjes rennen ieder achter een blauwe bal aan.

"Ze volgen het WK op de voet. Het leeft enorm bij ze", zegt Willem-Alexander over zijn dochters. De wedstrijd Nederland tegen Brazilië heeft het gezin thuis met z'n vijven gekeken. "En we hebben altijd wel iets oranjes aan", aldus de prins.

Halve finale

Willem-Alexander zal samen met Máxima de halve finale tegen Uruguay bijwonen in Kaapstad. Als Nederland de finale haalt, hopen ze daar ook bij te zijn. Hun dochters gaan niet mee naar Zuid-Adrika. "De wedstrijd begint om half negen, dat is voor zulke kleine kinderen niet echt verantwoord", vindt het paar.

Máxima heeft de kwartfinale waarin Argentinië verloor van Duitsland niet gezien. "Het andere team was gewoon beter", is alles wat ze kwijt wil over de uitschakeling van haar geboorteland.

Prinses Amalia en prinses Alexia hebben inmiddels vakantie. Volgens hun moeder waren ze er wel aan toe. "De laatste twee weken waren wel een beetje zwaar".

Willem-Alexander vertelt dat het met hun oudste twee dochters goed gaat op school. "Het was vooral spannend om de resultaten van Amalia te volgen, omdat ze een klas heeft overgeslagen."

Prinses Ariane gaat in april volgend jaar naar school. Daar kijkt ze erg naar uit. "Iedere keer als we bij school in de buurt zijn, zegt ze dat ze al vier jaar is", aldus de prins.

Het paar is trots dat hun dochters zo natuurlijk omgaan met de aanwezigheid van zoveel fotografen. "We hebben ze pas vanochtend verteld dat vandaag het fotomoment is", zegt Máxima.

Het gezin gaat de komende weken op vakantie naar een nog geheimgehouden plek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl