NOS NieuwsAangepast

Energiebedrijf berispt om WK-actie

Het ministerie van Justitie heeft de Nederlandse Energie Maatschappij (NLEnergie) op de vingers getikt vanwege een WK-actie. Nieuwe klanten wordt een jaar lang gratis elektriciteit beloofd als Nederland wereldkampioen wordt.

Volgens het ministerie is de actie een promotioneel kansspel en mag niet meer dan 100.000 euro per jaar worden uitgekeerd. Dat betekent dat maximaal 222 mensen een jaar lang gratis stroom kunnen krijgen. Dat komt doordat NLEnergie voor maximaal 450 euro aan stroom vergoedt.

Reclame Code

Justitie eist dat het bedrijf dat snel in de voorwaarden (pdf) zet om mensen niet te misleiden. Het bedrijf vindt de actie geen kansspel en gaat er gewoon mee door.

NLEnergie beroept zich op een uitspraak van de Reclame Code Commissie, die geoordeeld zou hebben dat het niet om een kansspel gaat. Een woordvoerder van de commissie stelt echter dat het ging om een voorlopig oordeel van de voorzitter en niet van het volledige college. De voorzitter gaf enkel aan dat hij niet bevoegd was om uitspraak te doen in deze zaak, zegt de woordvoerder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl