NOS VoetbalAangepast

Ajax dieper in de rode cijfers

Ajax is over het afgelopen boekjaar dieper in de rode cijfers gekomen. Het netto verlies komt naar verwachting uit op 21 miljoen euro.

Hoewel Ajax door het verlies ingedeeld wordt in categorie 2 van de KNVB, zegt het dat het niet nodig is sterspeler Luis Suarez te verkopen.

De club verdiende, anders dan voorgaande jaren, weinig aan de verkoop van spelers en ook de inkomsten uit sponsoring en tv-gelden gingen omlaag. Ook deze zomer wil de club de selectie op peil houden.

Vorig jaar bedroeg het verlies van de beursgenoteerde club nog 3,4 miljoen en het jaar daarvoor werd winst geboekt. De definitieve jaarcijfers worden in oktober 2010 door Ajax gepubliceerd.

Ajax 'gokt' op Champions League

Financieel directeur Jeroen Slop legt uit waarom Ajax Suarez niet wil verkopen. "We hebben duidelijk aangegeven de selectie kwalitatief op peil te willen houden, hetgeen gelukt is. Ook deze zomer is dat ons doel. Hoe sterker de selectie, hoe groter de kans op sportief succes. En succes gaat samen met een groei van de inkomsten, zeker wanneer we ons kwalificeren voor de poulefase van de UEFA Champions League."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl