NOS NieuwsAangepast

Horecamagnaat Kooistra overleden

De politie in het Gelderse Ubbergen kan nog niets zeggen over de doodsoorzaak van Sjoerd Kooistra. De 59-jarige horecamagnaat werd gisteren dood in zijn villa in Ubbergen gevonden. Kooistra's advocaat en goede vriend Oscar Hammerstein zei op Radio 1 dat het vrijwel zeker gaat om zelfmoord.

De politie heeft de villa van Kooistra in Ubbergen afgezet. In en om het huis is de technische recherche bezig met een onderzoek. Later vandaag wordt er door rechercheurs een buurtonderzoek gehouden.

Heineken

Kooistra lag de afgelopen tijd overhoop met bierbrouwer Heineken. Het concern stuurde deurwaarders op hem af vanwege een schuld van zo'n twee miljoen euro. Het ging onder meer om huurachterstanden van kroegen in Amsterdam.

Ook met bierbrouwer InBev en met de belastingdienst had Kooistra problemen.

Geen uitweg

Volgens Hammerstein had Kooistra sinds zes maanden een conflict met Heineken. "En dat is uit de hand gelopen. Vorige week heeft Heineken hem een tegenvoorstel gedaan, waarin stond dat hij al zijn bezittingen moest inleveren."

"Dat was een zodanig voorstel van de Heineken-directie, dat hij naar mijn inschatting geen uitweg meer heeft gezien", is Hammerstein van mening.

Kapot

De advocaat ging "om de dag" voor Kooistra naar de rechtbank om te bemiddelen in het conflict. "Ik weet hoe het uit de hand is gelopen."

Volgens Hammerstein wilde Heineken niet naar de voorstellen van Kooistra luisteren. "Ik durf te zeggen, Heineken heeft hem vermoord. Ze hebben hem letterlijk en figuurlijk kapot willen maken", zegt Hammerstein.

Kooistra was 59 jaar oud.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl