Kremlin: spionageverdachten Russisch

Spionage»
Spionage Kitleong- Flickr / Creative Commons 2.0 by-nc-nd

De Russische regering zegt dat de verdachten die in de VS zijn opgepakt in een spionagezaak inderdaad Russen zijn. Maar volgens Moskou hebben zij niets gedaan ten nadele van de VS.

De tien Russen worden van jarenlange spionage verdacht. Justitie verdenkt hen ook van witwassen. Op Cyprus is in de zaak een elfde verdachte aangehouden.

De Russische premier Poetin heeft zich bij oud-president Clinton beklaagd over de arrestaties. Hij verwees naar de ontspannen ontmoeting tussen de leiders Obama en Medvedev in Washington. Poetin hoopt dat de zaak de betrekkingen tussen Rusland en de VS niet schaadt.

Aan de arrestaties ging een lang en diepgaand onderzoek vooraf door het ministerie van Justitie, de FBI en de staat New York.

Deel deze pagina

Video

Amerika pakt Russische spionnen op

Er dreigt een rel tussen Amerika en Rusland. Aanleiding is de arrestatie van elf mensen die volgens Washington jarenlang... spioneerden voor Moskou. In spionagetaal heten ze 'illegalen', omdat ze niet in beleidskringen werkten, maar wel volledig waren ondergedompeld in het Amerikaanse leven.

Audio

  • Rusland wil tekst en uitleg over arrestatie spionageverdachten Rusland is verbolgen over de arrestatie van 10 Russen in de VS. Ze zijn opgepakt op verdenking van spionage. Rusland wil... onmiddelijk tekst en uitleg van de Amerikaanse overheid. Correspondent Kysia Hekster in Moskou.

Video en Audio

  • » Recordaantal bezoekers voor Sail in Kampen Video Een recordaantal bezoekers voor het paasevenement Sail in Kampen. Ongeveer 70.000 mensen kwamen...19 apr 2014, 5582 keer afgespeeld
  • » Boko Haram eist bomaanslag op Video De islamitische terreurbeweging Boko Haram heeft de bomaanslag op een busstation in de Nigeriaanse...19 apr 2014, 980 keer afgespeeld
  • » Pasen in Zwolle kleurt blauw Video Zwolle beleeft een bijzondere Pasen, want PEC Zwolle speelt de bekerfinale, tegen Ajax, in...19 apr 2014, 2855 keer afgespeeld

Meer video en audio