NOS SportAangepast

De Bakker klopt vermoeide Isner

Thiemo de Bakker heeft de derde ronde van Wimbledon bereikt. De Westlander won in 74 minuten met 6-0, 6-3, 6-2 van John Isner, die dit toernooi historie schreef door Nicolas Mahut met 70-68 in de vijfde set te verslaan.

Wat de Fransman in elf uur tijd maar één keer lukte, lukte De Bakker in een kwartier tijd driemaal: de service van Isner breken.

De Nederlander hoefde daar echter bar weinig voor te doen, want de vermoeide Amerikaan serveerde slecht, bewoog slecht en stapelde fout op fout.

Na de eerste set werd Isner behandeld aan een schouderblessure, maar dat leek weinig te helpen, want binnen de kortste keren stond het 2-0 voor De Bakker.

De Bakker nooit in de problemen

Gaandeweg de tweede set ging de Amerikaan beter spelen, maar omdat De Bakker een uitstekend niveau haalde, kwam de setwinst nooit in gevaar voor onze landgenoot.

In de derde set was er even sprake van een gevecht, maar nadat De Bakker op 3-2 de zesde break van de partij geplaatst had, was het duel gespeeld. Tekenend voor de falende service van Isner was het aantal aces. Hij sloeg er namelijk geen één, terwijl hij er tegen Mahut nog 112 had laten noteren.

Roger Federer toont zijn klasse

Roger Federer had het in de eerste twee ronden erg lastig, maar liet tegen Arnaud Clément eindelijk weer eens zijn klasse zien. De zesvoudig kampioen won met 6-2, 6-4, 6-2.

De 29-jarige Zwitser was uitstekend op dreef. Hij serveerde goed, maakte weinig fouten en zorgde constant voor gevaar op de opslag van de 32-jarige Fransman. "Het was een zware week, al hadden Isner en Mahut het een stuk zwaarder", lachte Federer, die in de volgende ronde tegen Jürgen Melzer aantreedt.

Andy Roddick, die vorig jaar in de finale verloor van Federer, rekende in vier sets af met Philipp Kohlschreiber: 7-5, 6-7 (5), 6-3, 6-3.

Hewitt in drie sets langs Monfils

Lleyton Hewitt sloeg zich voor de zevende keer op rij naar de vierde ronde op Wimbledon. De Australiër won in een boeiend duel met 6-3, 7-6 (9), 6-4 van Gaël Monfils, die in Londen nog nooit de laatste zestien heeft gehaald.

In het fraaie gevecht werden weliswaar veel fouten gemaakt, maar dat ging niet ten koste van de amusementswaarde. De kampioen van 2002 heerste vooral in de langere rally's en serveerde prima. In de tiebreak van de tweede set werkte hij drie setpoints van Monfils weg.

Hewitt zal in de achtste finales weer flink aan de bak moeten, want dan wacht Novak Djokovic. De Serviër klopte Albert Montañes met 6-1, 6-4, 6-4.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl