Twee kandidaat-voorzitters Tweede Kamer

Charlie Aptroot (l) en Gerdi Verbeet»
Charlie Aptroot (l) en Gerdi Verbeet ANP

Twee Kamerleden hebben zich kandidaat gesteld voor het voorzitterschap: de huidige voorzitter Gerdi Verbeet en VVD-Kamerlid Charlie Aptroot.

Tot 12 uur konden Kamerleden zich nog opgeven, maar er zijn geen nieuwe kandidaten meer bijgekomen.

Gemotiveerd

PvdA-Kamerlid Verbeet is voorzitter sinds 2006. Ze wil de komende periode extra aandacht geven aan de onderzoeksfunctie van de Kamer, schrijft zij in haar sollicitatiebrief.

"Kk ben nog net zo gemotiveerd voor het voorzitterschap als drie en een half jaar geleden", laat Verbeet weten. "Ik verwacht met de ervaring van de vorige periode op een goede wijze het voorzitterschap te kunnen voortzetten."

Kilometerheffing

De VVD'er Aptroot, onder meer bekend geworden als fel tegenstander van de kilometerheffing, schrijft dat de Kamer beter moet functioneren. Volgens hem wordt de tijd nu vaak niet efficiënt gebruikt.

Volgens Aptroot zal zijn jarenlange ervaring als ondernemer hem daarbij helpen. "Aan de ene kant weet ik als ervaren Kamerlid wat het is om volksvertegenwoordiger te zijn en ken ik de procedures. Aan de andere kant ben ik met mijn jarenlange ervaring als ondernemer gericht op een efficiënte en effectieve aanpak."

De Kamer houdt zich nu bezig met de keuze voor een nieuwe voorzitter. U kunt dit live volgen op Politiek 24.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Amsterdam bezoekt China Video Vandaag wordt in Peking de ''China Holland Business Summit'' gehouden. Chinese en Amsterdamse...30 okt 2014, 24 keer afgespeeld
  • » Spanning Jeruzalem loopt op Video De Israëlische anti-terreureenheid heeft een man doodgeschoten die wordt verdacht van de aanslag...30 okt 2014, 606 keer afgespeeld
  • » Cel voor doodmartelen in Zuid-Korea Video In Zuid-Korea zijn vier militairen veroordeeld tot gevangenisstraffen van 25 tot 45 jaar voor het...30 okt 2014, 1113 keer afgespeeld

Meer video en audio