Twee kandidaat-voorzitters Tweede Kamer

Charlie Aptroot (l) en Gerdi Verbeet»
Charlie Aptroot (l) en Gerdi Verbeet ANP

Twee Kamerleden hebben zich kandidaat gesteld voor het voorzitterschap: de huidige voorzitter Gerdi Verbeet en VVD-Kamerlid Charlie Aptroot.

Tot 12 uur konden Kamerleden zich nog opgeven, maar er zijn geen nieuwe kandidaten meer bijgekomen.

Gemotiveerd

PvdA-Kamerlid Verbeet is voorzitter sinds 2006. Ze wil de komende periode extra aandacht geven aan de onderzoeksfunctie van de Kamer, schrijft zij in haar sollicitatiebrief.

"Kk ben nog net zo gemotiveerd voor het voorzitterschap als drie en een half jaar geleden", laat Verbeet weten. "Ik verwacht met de ervaring van de vorige periode op een goede wijze het voorzitterschap te kunnen voortzetten."

Kilometerheffing

De VVD'er Aptroot, onder meer bekend geworden als fel tegenstander van de kilometerheffing, schrijft dat de Kamer beter moet functioneren. Volgens hem wordt de tijd nu vaak niet efficiënt gebruikt.

Volgens Aptroot zal zijn jarenlange ervaring als ondernemer hem daarbij helpen. "Aan de ene kant weet ik als ervaren Kamerlid wat het is om volksvertegenwoordiger te zijn en ken ik de procedures. Aan de andere kant ben ik met mijn jarenlange ervaring als ondernemer gericht op een efficiënte en effectieve aanpak."

De Kamer houdt zich nu bezig met de keuze voor een nieuwe voorzitter. U kunt dit live volgen op Politiek 24.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Oekraïens leger herovert vliegveld Video Het Oekraïense leger heeft de daad bij het woord gevoegd. Voor het eerst is er op beperkte schaal...15 apr 2014, 643 keer afgespeeld
  • » Nog geen akkoord zorg Video Op het ministerie van volksgezondheid zitten op dit moment de coalitiepartijen PvdA en VVD en...15 apr 2014, 2692 keer afgespeeld
  • » Landelijk referendum vanaf 2015 mogelijk Video Een landelijk referendum. Vanaf volgend jaar kan dat in Nederland. De Eerste Kamer heeft ermee...15 apr 2014, 3034 keer afgespeeld

Meer video en audio