NOS NieuwsAangepast

Rosenthal verder met verkenning Paars-plus

De fractievoorzitters van VVD, PvdA, D66 en GroenLinks zitten weer om de tafel met informateur Rosenthal. Ze praten verder over de mogelijkheden voor een Paars-plus-kabinet.

Gisteren waren de eerste verkennende gesprekken.

Ook vanochtend wilden de deelnemers weinig kwijt. Rutte zei verontschuldigend tegen journalisten: "Het blijft beter om er geen mededelingen over te doen. Ik begrijp jullie positie, maar zo is het nu eenmaal".

De leiders van PvdA, D66 en Groenlinks zijn enthousiast over Paars-plus. VVD-leider Rutte was dat in elk geval gisteren nog niet. Hij noemde de besprekingen toen 'een snuffelronde'.

Oliemannetje

Pechtold - die tijdens de campagne als eerste de optie Paars-plus op tafel heeft gelegd - had 's avonds buiten de officiële formatieagenda om nog aparte gesprekken met achtereenvolgens Rutte en Cohen.

NOS-verslaggever Wilco Boom legt uit dat de D66-leider er veel aan gelegen is om "de twee uitersten van Paars-plus dichter bij elkaar te brengen. Vandaar dat hij nu al probeert het oliemannetje te zijn."

Bij het overleg gistermiddag waren ook financieel-economische experts van het Centraal Planbureau, de Nederlandse Bank en het Ministerie van Financiën aanwezig. Zij gaven een toelichting op de moeilijke economische situatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl