NOS NieuwsAangepast

'Geen negatief reisadvies voor Var'

De toeristenindustrie in en om het Franse departement Var is bang dat toeristen ten onrechte wegblijven in verband met het noodweer van begin vorige week.

Het regionale toerismebureau FNHPA benadrukt dat de schade beperkt is tot maar een zeer klein deel van het gebied. "Van de 350 campings in de Var zijn er maar tien getroffen", zegt Tink Denis van de organisatie. "En van de 650 hotels is er maar één dat schade heeft opgelopen."

Toeristen die geboekt hebben, krijgen het advies van de FNHPA om contact op te nemen met de reisorganisatie, de verhuurder of de VVV. "Als het gaat om vakantiearrangementen in de komende week, stellen we alles in het werk om alternatieve verblijfsmogelijkheden aan te bieden."

Huisje

Overigens waarschuwt de toeristenorganisatie dat bellen naar sommige plaatsen in de Var nog moeilijk is, doordat telefoonverbindingen nog niet zijn hersteld.

Ook de honorair-consul van Nederland in Zuid-Frankrijk, Peter van Santen, zegt dat lang niet heel het gebied gevolgen ondervindt van het noodweer. Hij weerspreekt dat een negatief reisadvies is gegeven.

Volgens Van Santen pakken de autoriteiten het herstel goed aan. "Alle middelen worden ingezet om alles weer zo snel mogelijk leefbaar te maken."

De ANWB steunt het advies aan toeristen die een huisje of campingplaats hebben geboekt, om te informeren hoe het daarmee staat. "Als de vakantie daar niet door kan gaan, krijg je of je geld terug of er wordt een alternatief aangeboden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl