NOS NieuwsAangepast

Jack de Vries heeft een nieuwe baan

Voormalig staatssecretaris Jack de Vries heeft een nieuwe baan, zo meldde hij afgelopen weekend op Twitter. De Vries heeft een communicatiebureau opgezet voor bedrijven en instellingen en begint deze week aan zijn eerste opdracht.

Het idee om zich als communicatie-adviseur te vestigen is niet nieuw. De Vries speelde al langer met die gedachte en verliet in 2006 Den Haag om communicatie-adviseur te worden. Dat traject werd onderbroken door zijn terugkeer in de politiek als staatssecretaris van Defensie.

De Vries moest aftreden toen bekend werd dat hij een buitenechtelijke relatie onderhield met zijn adjudante.

Politiek dier

In een vraaggesprek met Radio 1 laat De Vries weten zich voorlopig niet met politiek bezig te willen houden. Hij is dan ook niet beschikbaar voor zijn voormalig werkgever, het CDA. "Ik ga geen advies vanaf de zijlijn geven."

De Vries volgt de formatie echter op de voet en noemt die een 'tombola'. "Door de tweedeling links-rechts is het een lastige puzzel." De datum van 1 juli zal volgens De Vries niet worden gehaald.

Op de vraag of hij eventueel beschikbaar is voor een ministerspost zegt De Vries een terugkeer in de politiek in de toekomst niet uit te sluiten. "Ik ben toch een politiek dier en het bloed kruipt waar het niet gaan kan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl