NOS NieuwsAangepast

Moeder: Joran is ziek in zijn hoofd

Joran van der Sloot stond op het punt te worden opgenomen in een psychiatrische kliniek toen hij naar Peru afreisde voor een pokertoernooi. Dat zegt zijn moeder Anita in een interview met De Telegraaf vanaf Aruba, waar ze woont. "Alles was al geregeld. Twee dagen voor hij naar Nederland zou gaan, vond ik een briefje toen ik thuiskwam. Hij was vertrokken naar Peru voor een pokertoernooi. Hij vluchtte voor zijn eigen behandeling."

"Ik ben weg, maak je geen zorgen", stond er volgens de moeder op het briefje. Ze zag haar zoon pas weer toen die in Chili was opgepakt voor de moord op de Peruaanse Stephany Flores.

"Joran is ziek in zijn hoofd, maar hij wil geen hulp", stelt Anita van der Sloot. Volgens haar raakte hij getraumatiseerd door alle ophef rond de verdwijning van Natalee Holloway in 2005. "Hij werd daarna nagewezen. Hij deed of het hem koud liet."

Overlijden vader

Volgens Van der Sloot escaleerde de situatie begin dit jaar, toen vader Paul aan een hartaanval overleed. "Twee dagen heeft Joran gehuild. Hij hing zelfs huilend over de kist. "Het is mijn schuld papa", zei hij. "Ik heb je een hartaanval bezorgd".

De moeder is er nog altijd van overtuigd dat Joran niets te maken heeft met de verdwijning van Holloway. Over de dood van Flores is ze minder zeker. "Ik geloof dat Joran in Peru Stephany inderdaad mogelijk iets heeft aangedaan. Misschien in een woedeaanval? Ik weet het niet. Ik vind het intens verdrietig dat die zakenman Flores zijn dochter is kwijtgeraakt, en ik mijn zoon. Zo voelt het."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl