NOS NieuwsAangepast

Afdeling Pijnacker breekt met TON

De afdeling van Trots op Nederland in Pijnacker splitst zich af van de landelijke partij. De afdeling in de woonplaats van Rita Verdonk gaat verder onder de naam Gemeentebelangen.

Aanleiding is de verkiezingsnederlaag van gisteren; Trots Op Nederland van Rita Verdonk haalde bij de verkiezingen geen enkele zetel. Daardoor komt er geen geld meer binnen bij de landelijke partij, en de leden van de afdeling Pijnacker-Nootdorp zijn bang dat eventuele schuldeisers zich nu bij hen melden.

'Dolk in de rug'

Bovendien was er volgens de afdeling al een poos onenigheid over de koers. De fractie in Pijnacker-Nootdorp haalde bij de Gemeenteraadsverkiezingen in maart drie zetels.

Verdonk heeft via haar campagneleider laten weten de afsplitsing als "een dolk in de rug" te ervaren. "Het is een smerige rotstreek. De voorzitter van de raadsfractie heeft een eigen agenda en gaat achter zijn eigen belangen aan", aldus de woordvoerder.

Oorzaak

Als oorzaak voor het verlies bij de Tweede Kamerverkiezingen ziet Rita Verdonk de media. Als zij net zoveel zendtijd had gekregen als PvdA-leider Cohen had ze "op zijn minst vijf zetels" hebben gekregen, zegt Verdonk tegen het ANP.

Verdonk wil na een korte pauze TON verder uitbouwen. Ook gaat de oud-VVD'er op zoek naar werk.

Kabinet

De politica heeft laten weten dat als haar een plaats in het nieuwe kabinet wordt aangeboden, bijvoorbeeld door de PVV, zij bereid is dat serieus te overwegen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl