NOS NieuwsAangepast

FBI bevestigt actie tegen Joran van der Sloot

De FBI heeft bevestigd dat er een undercover-operatie liep tegen Joran van der Sloot in de zaak-Natalee Holloway. Die operatie begon in april nadat Van der Sloot via via de moeder van Holloway had benaderd.

Joran van der Sloot kreeg een voorschot van 25.000 dollar van de FBI. Van der Sloot dacht dat het geld afkomstig was van de moeder van de verdwenen Natalee Holloway. In feite werd een bijeenkomst op Aruba waarbij de deal werd besproken, opgenomen door de Amerikaanse opsporingsdienst FBI.

Volgens de FBI en het OM in Alabama was er toen niet genoeg bewijs om Van der Sloot aan te houden.

Bo Dietl, een privédetective die bij de zaak als tussenpersoon fungeerde, zegt dat Van der Sloot in Aruba had moeten worden gearresteerd. In plaats daarvan gebruikte Van der Sloot het geld om naar Peru te reizen en deel te nemen aan een pokertoernooi. Hij heeft bekend dat hij de 21-jarige Stephany Flores heeft omgebracht.

In een huis

Volgens een document van Interpol dat CNN heeft kunnen inzien, vertelde Van der Sloot aan een vertegenwoordiger van de moeder van Holloway dat het lichaam van Natalee in een huis lag. Toen bleek dat het huis nog niet was gebouwd in de periode dat Natalee Holloway verdween, gaf hij toe dat hij had gelogen.

Van der Sloot had een bekende van de familie van Natalee Holloway benaderd om in ruil voor 250.000 dollar te onthullen waar het lichaam van Holloway zich bevindt. Inmiddels is hij in de Amerikaanse staat Alabama aangeklaagd voor afpersing.

* Lees ook:Joran van der Sloot in het nieuws

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl