NOS NieuwsAangepast

Omwonenden van Schiphol reageren op voorzorgslanding

Ooggetuigen van de voorzorgslanding die een toestel van luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc heeft gemaakt op Schiphol reageren op de oproep van de NOS.

Zo schrijft W. van Dillewijn dat het vliegtuig een zogenoemde engine stall heeft gekregen, waarbij er steekvlammen uit de linker motor zijn gekomen. Ook zou het toestel ongewoon laag, zo'n 200 meter, over de ringvaart zijn gevlogen om zo snel mogelijk een noodlanding in te kunnen zetten.

MichaelSteenkist uit Vijfhuizen schrok zich een hoedje toen hij rond 21.45 uur opeens een vliegtuig hoorde met een raar geluid. "Het waren een soort van knalletjes", schrijft hij.

"Ik ben naar mijn raam gegaan en zag dit vliegtuig zeer laag, ongeveer 30 meter schat ik, vliegen vanaf schiphol richting Haarlem. Toen verloor ik hem uit het zicht. Ik ben ik naar mijn andere raam gerenden daar kon ik hem een langere tijd zien. Volgens mij waren er steekvlammen bij de linkervleugel of in ieder geval rond het landingsgestel, gelijktijdig met de knalletjes. Daarna kon ik hem niet meer zien."

Ook Marianne Kloos uit Haarlem keek raar op toen het toestel van Royal Air Maroc overkwam. "Wij wonen in Haarlem en zagen het vliegtuig heel laag over onze wijk, de Sportheldenbuurt, gaan. Het is heel ongebruikelijk, dat zoiets gebeurt. Hoewel wij dichtbij Schiphol wonen hebben wij, normaal gesproken, alleen de lusten maar niet de lasten."

Bram van Tongeren uit Haarlem dacht dat het toestel in de Spaarne zou neerstorten. "Ik zag goed hoe het toestel overtrekkende bewegingen maakte met het hoogteroer. Je kon duidelijk horen dat een motor vol gas stond en dat de piloot moeite had om hoogte te houden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl