NOS SportAangepast

Nadal weer winnaar Roland Garros

Rafael Nadal is voor de vijfde keer winnaar van Roland Garros geworden. De Spanjaard won in de finale in Parijs met 6-4 ,6-2, 6-4 van Robin Söderling. Nadal neemt met zijn zege bovendien de eerste plaats op de wereldranglijst over van Roger Federer.

Na Björn Borg is Nadal de tweede speler die het grand slam-toernooi in Parijs vijf keer weet te winnen. De legende uit Zweden won het evenement zelfs zesmaal.

In totaal speelde Nadal 39 partijen op Roland Garros, waarvan hij er 38 won. De enige nederlaag kwam vorig jaar in de vierde ronde tegen Söderling. De Zweed haalde toen net als dit jaar de finale, maar verloor die van Federer.

Nadal beter op belangrijke punten

Nadal en Söderling maakten er een hoogstaande finale van. Het werd een gevecht tussen de snoeiharde forehands van de Zweed en de zware spinballen en het loopvermogen van Nadal.

De Spanjaard won uiteindelijk omdat hij veel minder fouten maakte en Söderling maar geen bres in de Spaanse muur kon slaan. Bovendien was Nadal superieur op de belangrijke punten, terwijl de als vijfde geplaatste Zweed op die momenten vaak in de fout ging.

Söderling kreeg de eerste breekkans, maar moest in de vijfde game zelf zijn opslag afstaan. In het vervolg waren de spelers aan elkaar gewaagd en waren er kansen over en weer, maar Nadal gaf zijn voorsprong niet meer uit handen.

Zevende grand slam-zege Nadal

Ook in de tweede set kreeg de Zweed de eerste breekkansen. Nadal sloeg echter wederom in de vijfde game toe en kwam in het restant van de set niet in de problemen.

Söderling, die voor zijn doen matig serveerde, begon vervolgens slap aan de derde set. Hij leverde direct z'n opslag in, verweerde zich nog wel kranig, maar Nadal zag zijn zevende grand slam-zege niet meer in gevaar komen.

Ik wil Robin feliciteren met zijn spel hier de afgelopen twee jaar. Sorry dat ik vandaag mijn beste partij speelde", zei Nadal, die dit toernooi geen enkele set verloor. "Als Rafa zo blijft spelen dan wint hij dit toernooi nog wel een paar keer", aldus Söderling.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl