NOS NieuwsAangepast

Geen steun meer voor Rotterdams podium Watt

Het college in Rotterdam geeft geen extra steun meer aan Watt, het voormalige Nighttown. Dat heeft wethouder Antoinette Laan bekendgemaakt.

"Wij hadden een afspraak met onderhandelingspartijen dat zij een sluitende meerjarenbegroting en een bankgarantie zouden overleggen. Die begroting hangt nog ergens en de bankgarantie is niet afgegeven. Daarmee is er geen levensvatbaarheid voor het podium en verlenen wij geen extra subsidie", aldus de wethouder.

Watt had een aantal problemen. Het pand was onvoldoende geluidswerend, maar geld om de zaak te isoleren was er niet. De opvolger van Nighttown heeft al sinds de start in 2008 financiële problemen. Kort na de opening sprong de gemeente ook al eens bij.

Laatste reddingsboei

De kans is nu reëel dat het poppodium de deuren moet sluiten. Watt laat in een reactie weten teleurgesteld te zijn, met name omdat het college een alternatief plan, naar eigen zeggen, niet serieus in overweging heeft genomen. "Ik houd goede hoop dat de raad wel instemt met het alternatieve plan", aldus Anneke van der Linden van Watt.

De laatste reddingsboei van Watt is een overname van een deel van het pand waardoor de verbouwing wel mogelijk wordt. Door een overname hoeft de gemeente er geen extra geld in te steken, verklaarde Van der Linden.

Watt profileerde zich als eerste duurzame danceclub ter wereld. De toiletten in het pand worden bijvoorbeeld gespoeld met regenwater.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl