NOS NieuwsAangepast

PVV: PvdA zélf gevaar rechtsstaat

De PVV vindt de PvdA zélf een gevaar voor de rechtsstaat. Partijleider Wilders kaatst daarmee een eerder soortgelijk verwijt van PvdA-voorman Cohen terug.

Cohen zei twee weken geleden tijdens het RTL-debat tegen Wilders dat hij een gevaar is voor de rechtsstaat. Cohen vindt dat de PVV voorstellen doet die in strijd zijn met de Grondwet. Cohen: "De Grondwet, de rechtsstaat is bij u niet in goede handen."

Gevaar

Wilders vindt dat de PvdA-leider hem in gevaar brengt. "Het gaat misschien te ver om te zeggen dat hij aanzet tot... Maar hij heeft het wel geroepen", aldus de PVV-leider. "Er zijn altiijd gekken die dan denken. Daar moeten we vanaf."

Cohen heeft het misschien niet zo beoogd, maar het kan wel het effect zijn van zijn woorden, aldus Wilders. Hij hoopt dat Cohen zijn opmerkingen terugneemt. "Het zou hem sieren".

Cohen laat in een reactie weten dat hij "kennis heeft genomen" van de uitspraken van Wilders. Hij geeft geen inhoudelijke reactie.

Rechtsstaat

Wilders heeft nog meer redenen waarom de PvdA een gevaar is voor de rechtsstaat. "Ze hebben ingestemd met een generaal pardon, waardoor 30.000 mensen een verblijfsvergunning kregen terwijl ze eerder van de rechter te horen hadden gekregen dat ze in ons land niet mochten blijven."

Ook benadrukt hij dat de PvdA voor kraken is. En "criminele Marokkanen alleen hun schoenen wil afpakken".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl