NOS NieuwsAangepast

VS verdenkt Van der Sloot van afpersing

Een Amerikaanse aanklager in Alabama klaagt Joran van der Sloot aan voor afpersing (pdf).

De Nederlander zou tegen de moeder van Natalee Holloway hebben gezegd dat hij informatie heeft over de verdwenen Amerikaanse. Er is een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd.

Van der Sloot zou in ruil voor 250.000 dollar willen zeggen waar haar lichaam ligt en hoe zij vijf jaar geleden om het leven is gekomen. In de aanklacht staat dat er al 15.000 dollar naar Nederland was overgemaakt.

Verklaringen

Holloway verdween in 2005 op Aruba na een avond stappen. Ze zou met Van der Sloot zijn meegegaan, waarna ze verdween.

De Nederlander heeft verschillende verklaringen over zijn rol afgelegd, maar sprak die later steeds weer tegen.

De Nationale Recherche heeft op verzoek van justitie in de VS een inval gedaan in de woning van Jaap Amesz in Hulshorst, beter bekend als 'Terror Jaap' uit het tv-programma de Gouden Kooi. Amesz interviewde Van der Sloot vorig jaar over de verdwijning van Natalee en had tot voor kort nog contact met hem.

Volgens een woordvoerder van het landelijk parket is beslag gelegd op computers, mobiele telefoons en andere gegevensdragers.

Badplaats

Van der Sloot is gisteren in Chili opgepakt voor de moord op de 21-jarige Peruaanse Stephany Tatiana Flores Ramirez. Hij zou haar afgelopen zondag in zijn hotelkamer in Lima om het leven hebben gebracht.

Hij werd aangehouden in een taxi in de buurt van de badplaats Vina del Mar, niet ver van de Chileense hoofdstad Santiago. Later vandaag wordt Van der Sloot uitgeleverd aan Peru.

Ricardo Flores, de vader van het slachtoffer en een bekende autocoureur in Peru, reageerde als volgt op de arrestatie van Van der Sloot. "Ik hoop dat mijn dochter gelukkig is nu ze weet dat deze moordenaar zal boeten voor wat hij heeft gedaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl