NOS NieuwsAangepast

Campagneblog: nog 6 dagen

22.54 uur: Slob maant Rouvoet rust te pakken

Fractieleider Arie Slob vindt dat de lijsttrekker van de ChristenUnie naar bed moet. Hij twittert: "@andre_rouvoet Stoppen met twitteren, borrel nemen, geen #kvdb meer kijken, slapen. We hebben je de komende dagen nog hard nodig. Toch?" Rouvoet had eerder op de avond op Twitter laten weten dat hij last heeft van kriebelhoest.

22.16 uur: Balkenende: Cohen moet helder zijn over kraken

PvdA-lijsttrekker en voormalig burgemeester van Amsterdam Cohen moet zich helder uitlaten over het kraakverbod. Dat zei CDA-lijsttrekker Balkenende op een bijeenkomst van zijn partij in Amsterdam. Balkenende haalde hard uit naar waarnemend burgemeester Asscher van Amsterdam die het kraakverbod volgens hem "een hele forse opgave" vindt.

21.20 uur: SP'er over Henk en Ingrid

SP-Kamerlid Farshad Bashir twittert: "Cijfers! Volgens de Nederlandse Voornamenbank heten 43.420 mensen Ingrid en 12.605 mensen Henk. Dat levert Wilders dus maar 1 zeteltje op :D"

21.03 uur: Balkenende hoopt op ruim 30 zetels

CDA-lijsttrekker Jan Peter Balkenende hoopt dat zijn partij minstens dertig zetels haalt. "Ik hoop dat het getal met een drie begint", zei hij in het tv-programma Netwerk. De christendemocraten hebben nu 41 zetels in de Tweede Kamer. In de peilingen staan ze rond de 24.

20.29 uur: Cohen: rookverbod eenmanszaken terugdraaien

PvdA-lijsttrekker Cohen wil het rookverbod in eenmanszaken terugdraaien. Op een bijeenkomst in Tilburg zei hij dat er weinig draagvlak voor is en dat het ook heel moeilijk is om te handhaven. Cohen gaat daarmee in tegen het beleid van het vorige kabinet, waarin ook de PvdA zat. Maar "het denken staat niet stil", aldus Cohen.

19.30 uur: Verburg: CDA verliest door Q-koorts

Het CDA heeft in Brabant aanhang verloren vanwege de harde aanpak van de Q-koorts. Dat zei Gerda Verburg in een discussie met boeren in Schijndel. Volgens Omroep Brabant kan de minister van Landbouw zich voorstellen dat de maatregelen hard zijn aangekomen bij de achterban.

15.50 uur: D66 denkt aan doven

D66 heeft vanaf vandaag voor doven en slechthorenden het D66-campagnefilmpje voorzien van ondertiteling en een gebarentolk.

15.15 uur: Pittige vragen

De lijsttrekkers Balkenende (CDA), Cohen (PvdA), Halsema (GL), Roemer (SP), Rutte (VVD) en Wilders (PVV) doen mee aan het Jeugdjournaaldebat. Balkenende twittert: "Pittige vragen van de kinderen". De uitzending is op zaterdag 5 juni om 19.00 uur na het gewone Jeugdjournaal op Nederland 3.

13.00 uur: Jongeren in discussie

In Den Haag wordt het Nationale Jeugddebat gehouden, georganiseerd door de Nationale Jeugdraad. Normaal gesproken wordt het debat in de Tweede Kamer gehouden, maar dit jaar is gekozen voor een verkiezingsdebat. 130 Jongeren discussiëren met Tofik Dibi (GroenLinks), Rita Verdonk (TON), Marianne Thieme (PvdD), Boris van der Ham (D66), Ronald Plasterk (PvdA) en Renske Leijten (SP).

12.41 uur: Twitter op RTL-teletekst

Twitterberichten van politici volgen op RTL Text tijdens verkiezingsuitzendingen. Dat kan voortaan bij alle RTL-zenders. ,,Omdat lang niet iedereen een computer in de buurt van zijn tv heeft staan, bieden wij de kijkers met deze nieuwe dienst een unieke kans om de twitterberichten toch te volgen", zegt Arno Otto van RTL Nederland.

12.30 uur: Sap: stem GL voor linkse coalitie

In de NOS-videochat zegt Jolande Sap, de nummer 2 van GroenLinks, dat een stem op GroenLinks de kans op samenwerking tussen de PvdA, GroenLinks en SP een stuk groter maakt. Ze is ook bereid partijleider Halsema op te volgen "als dat nodig is".

12.00 uur: GroenLinks krijgt prijs

Partijleider Halsema neemt in Utrecht een replica van de Venus van Milo in ontvangst. De prijs van de organisatie Lekker Stuk is voor de partij omdat die het beste verkiezingsprogramma zou hebben voor mensen met een beperking. "De Venus van Milo is eigenlijk hetzelfde als wij zijn: lekker, maar ook een beetje stuk", aldus de prijsuitreikers.

09.00 uur: Verdonk wil meer aandacht voor kleinere partijen

Lijsttrekker Verdonk (Trots op Nederland) zegt in het NOS Journaal nog steeds mee te doen in de strijd om het premierschap en denkt volgende week 10 zetels te halen. Ze baseert zich op de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen, afgelopen maart. Verdonk beklaagt zich over de geringe aandacht voor kleinere partijen. "De media bepalen dat er acht politieke partijen zjin, terwijl er in feite 17 zijn, ik vind dat schandalig", zegt Verdonk.

08.12 uur: Pechtold: Rutte niet "koketteren" met PVV

In Goedemorgen Nederland zegt lijsttrekker Pechtold (D66) dat de VVD moet ophouden met "koketteren" met de PVV. "Als er echt inhoud inzit, vind ik het gevaarlijk", zegt Pechtold. Hij is bang dat als de PVV in het kabinet komt, dat Nederland de "risée" in het buitenland wordt. Hij vindt dat Rutte leiderschap moet tonen en een voorkeur moet uitspreken voor een paarse coalitie. "Als ie premier wil worden, dan durft ie dit", zegt Pechtold.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl