NOS NieuwsAangepast

AZ overgenomen door Alkmaarse ondernemers

Eredivisieclub AZ wordt overgenomen door een groep ondernemers uit de omgeving van Alkmaar. De curatoren van DSB Beheer hebben hierover met de ondernemers een akkoord bereikt.

Hun stichting, AZ Alkmaar, neemt zowel de club als het stadion over voor het symbolische bedrag van één euro. AZ hoeft een lening van 10 miljoen euro niet terug te betalen.

Doelstelling

Een resterend bedrag van bijna 4 miljoen euro moet in een periode van vijf jaar worden terugbetaald. Het geld daarvoor moet komen uit de opbrengst van de verkoop van een aantal spelers. De sportieve doelstelling van de club blijft een plaats bij de beste vijf in de eredivisie.

De dagelijkse leiding van AZ ligt in handen van Directeur Algemene Zaken Toon Gerbrands en Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart. Deze directie wordt gecontroleerd door een Raad van Commissarissen.

AZ overlegt nog met enkele geïnteresseerden voor het shirtsponsorschap en stadionsponsorschap voor de komende seizoenen.

Vorig jaar oktober werd het faillissement uitgesproken over de DSB Bank, waarna DSB direct verdween als shirtsponsor van de Alkmaarse voetbalclub.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl