NOS VoetbalAangepast

Van den Brom trainer ADO Den Haag

John van den Brom wordt trainer van ADO Den Haag. Hij tekent voor twee jaar.

De oud-international komt van AGOVV uit Apeldoorn, waar hij de afgelopen drie jaar coach was.

Van den Brom volgt bij de Hagenaars Maurice Steijn op, die sinds maart aan het roer stond na het vertrek van Raymond Atteveld.

Carrière

De 43-jarige Amersfoorter maakte zijn profdebuut in 1986 voor Vitesse. Na zeven seizoenen in Arnhemse dienst verkaste de aanvallende middenvelder naar Ajax.

In 1995 verliet Van den Brom de Amsterdammers voor een buitenlands avontuur bij Instanbulspor. Hij hield het daar slechts één seizoen uit. Na dat seizoen klopte Vitesse weer aan. De tweevoudig international speelde vijf seizoenen bij zijn oude liefde.

Van den Brom bracht de laatste twee jaar van zijn carrière door bij De Graafschap, waar hij na afloop in dienst trad als Hoofd Scouting. Als trainer was hij werkzaam bij de amateurs van Bennekom, het tweede elftal van Ajax en Jupiler League-club AGOVV Apeldoorn.

Twee interlands

Van den Brom kwam twee keer uit voor het Nederlands elftal. In 1990 was hij van de partij in het duel met Malta (0-8 winst) en drie jaar later was hij betrokken bij het met 6-0 gewonnen treffen met San Marino. Van den Brom scoorde eenmaal voor Oranje

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl