Opnieuw zege Boston op Orlando

Boston Celtics heeft ook zijn tweede duel met Orlando Magic in de finale van de Eastern Conference gewonnen. Het werd in Orlando 95-92 voor de bezoekers.

Paul Pierce bezorgde Boston 28 punten, waarvan 22 in de eerste helft. Ook Rajon Rondo was belangrijk voor de ploeg, hij was goed voor 25 punten.

Spannende slotfase

Boston controleerde het duel lange tijd, maar zag in het vierde kwart een voorsprong van elf punten plots veranderen in een achterstand van een punt, met nog ruim drie minuten op de klok. Mede dankzij twee rake vrije worpen van Pierce, won Boston alsnog.

Dwight Howard maakte 30 punten voor de thuisploeg, die nu twee duels in Boston te wachten staat. De Celtics, die de NBA- titel in 2008 op hun naam schreven, zijn nu vijf playoff-duels ongeslagen.

"We gaan proberen deze finale in vier wedstrijden te beslissen", aldus Pierce. "Maar deze twee overwinningen zijn nog geen garantie voor de titel."