Europees voetbal voor FC Utrecht

FC Utrecht-Roda JC 4-1 (1-1) 1-0 Ricky van Wolfswinkel (2.) 1-1 Mads Junker (21.) 2-1 Ricky van Wolfswinkel (47.) 3-1 Jacob Mulenga (59.) 4-1 Jacob Mulenga (71.)

FC Utrecht heeft zich ten koste van Roda JC voor het eerst sinds 2004 voor Europees voetbal geplaatst.

Nadat uit al met 2-0 was gewonnen, leverde de return in Utrecht een eenvoudige 4-1 zege op.

Snelle voorsprong

De formatie van coach Ton du Chatinier kwam net als in het eerste duel binnen twee minuten op 1-0; Ricky van Wolfswinkel scoorde via de binnenkant van de paal.

Utrecht bleef de bovenliggende partij, al kwam Roda er enkele malen ook gevaarlijk uit.

IJdele hoop

Nadat Mads Junker Roda halverwege de eerste helft op 1-1 had gekopt, mocht Roda nog hopen. Utrecht stelde echter na de rust orde op zaken.

Van Wolfswinkel kopte de 2-1 binnen, waarna Jacob Mulenga ook nog twee keer scoorde. Bij z'n eerste troefde hij doelman Przemyslaw Tyton in de lucht af en bij zijn tweede verschalkte hij hem met een prachtig stiftje.