NOS NieuwsAangepast

Ruben aangekomen in Nederland

De 9-jarige Ruben is uit Libië teruggekeerd naar Nederland. Rond 14.30 uur kwam het speciale Libische vliegtuig aan op militair vliegveld Eindhoven. Daarvandaan wordt hij met een ambulance naar Tilburg gebracht.

Op verzoek van de familie was er geen pers aanwezig bij de aankomst. Ruben zal in Nederland buiten het zicht van de media worden gehouden.

De jongen werd tijdens de reis vergezeld door een oom en tante, een aantal medewerkers van de ANWB en zijn Libische arts. Ruben is de enige overlevende van de vliegramp in Tripoli, afgelopen woensdag, waarbij ook zijn ouders en broer omkwamen.

Herstel

Hoewel de jongen zwaargewond raakte bij de crash, had het ziekenhuis in overleg met Nederlandse artsen vastgesteld dat hij wel kon reizen. Ze denken bovendien dat hij beter zal herstellen in een bekende omgeving, waar artsen en verpleging zijn taal spreken.

Zijn Libische arts reisde mee naar Nederland om Ruben medisch bij te staan tijdens de vlucht, maar ook om de artsen in het ziekenhuis in Tilburg van informatie te voorzien.

'Wonder'

Bij het vertrek van de jongen uit het ziekenhuis was vanmorgen wel veel pers aanwezig. Het Libische ministerie van Informatie had de media uitgenodigd om er bij te zijn op het moment dat Ruben de ambulance in werd gedragen. Ook onderweg naar het vliegveld mocht gefilmd worden.

De Libiërs zijn er trots op dat het jongetje in 'hun' ziekenhuis is behandeld, zegt NOS-verslaggever Menno Reemeijer. In de Libische media wordt hij het 'wonder van Tripoli' genoemd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl