NOS NieuwsAangepast

Dader familiemoord Enschede zat vast voor bedreiging

De man die gisteravond in Enschede drie mensen doodschoot en daarna zelfmoord pleegde, zat vorige week twee dagen vast. Hij had een van zijn latere slachtoffers bedreigd, zijn 35-jarige ex-vriendin. Dat hebben politie en justitie bekendgemaakt.

De vrouw deed begin mei aangifte van bedreiging, waarop de man werd gearresteerd. Twee dagen later werd hij echter weer vrijgelaten. Justitie onderzoekt nu of dit een juiste beslissing is geweest.

Gezinsmoord

In Enschede kwamen gisteren bij een gezinsmoord vier mensen om het leven. De slachtoffers zijn een jongen van negen, twee vrouwen van 18 en 35 en een man van 33 jaar.

Twee andere vrouwen en twee kinderen die ook in de woning aanwezig waren, werden door de politie in veiligheid gebracht. Zij zijn opgevangen en gehoord door de politie.

De schietpartij gebeurde in een flatwoning aan de Utrechtlaan. Over de exacte toedracht is nog maar weinig duidelijk. Vaststaat dat de politie in de flat een vuurwapen vond.

Buurtonderzoek

De doodgeschoten vrouwen zijn zussen van elkaar en de negenjarige jongen is een zoon uit een eerder huwelijk van de oudste vrouw. De vrouw, die in 2003 uit Brazilië naar Nederland verhuisde, had in het verleden een relatie met de dader.

De politie is bezig informatie te verzamelen over de aanleiding tot de schietpartij, onder meer door een buurtonderzoek. De verdachte is een Italiaanse man die eerder in contact is geweest met de politie. Dat had te maken met een hennepplantage.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl