Go Ahead wint, Sparta gelijk

Go Ahead Eagles heeft op eigen veld het eerste duel met Willem II om een plek in de eredivisie met 1-0 gewonnen dankzij een treffer van Koen van der Biezen ver in de blessuretijd.

Beide ploegen lieten bij vlagen aardig veldspel zien, maar ontbeerden de nodige stootkracht totdat Koen van der Biezen op de valreep toesloeg.

De een kwartier voor tijd voor de zwak acterende topscorer Donny de Groot in de ploeg gekomen aanvaller tikte bij de tweede paal binnen na een snelle aanval over de linkervleugel.

Niet aangeslagen

Theo de Jong, de verliezende trainer van Willem II, was allerminst aangeslagen na de 1-0-nederlaag tegen Go Ahead Eagles, waardoor degradatie naar de eerste divisie gevaarlijk dichtbij is gekomen.

"We hebben moeilijke weken achter de rug", aldus De Jong. "Ik heb me er over verbaasd dat binnen de selectie geen enkele saamhorigheid bestond. Gelukkig was daar vandaag niets van te merken. We speelden zoals het hoort, als een team."

"Dat is vooruitgang. Daarom ben ik ondanks de nederlaag niet eens ontevreden. En om eerlijk te zijn: als er één ploeg verdiende te winnen dan was het Go Ahead Eagles."

Blijven focussen

Zijn Deventer collega Andries Ulderink weigerde na afloop de vlag al in top te hangen. "We zijn er nog lang niet", sprak de winnende trainer.

"We moeten ons blijven focussen, want het wordt zondag ongetwijfeld een andere wedstrijd tegen een Willem II dat vecht voor de laatste kans om in de eredivisie te blijven."

Excelsior houdt Sparta in bedwang

Sparta en Excelsior maken zondag uit wie zich achter Feyenoord de tweede club van Rotterdam mag noemen.

De derby in de finale van de play-offs om promotie/degradatie eindigde donderdag op een uitverkocht Woudestein in 0-0.

Sparta had weliswaar meer balbezit, maar deed er niets mee. In de spits viel Darko Bodul opnieuw zwaar tegen, al kon hij als excuus aanvoeren dat hij ook nauwelijks goed werd aangespeeld.

De Kasteelclub miste aan de rechterflank duidelijk de acties van de geblesseerde Edouard Duplan. Zonder hem is de dreiging uit de aanval weg.

Makkelijk overeind

Sparta was voor rust alleen gevaarlijk met een vrije trap van aanvoerder Kevin Strootman en een kopbal van Ruud Knol op de paal. De thuisploeg bleef weliswaar voor rust gemakkelijk overeind, maar kon aanvallend ook niets uitrichten.

In de tweede helft bleef het spel rommelig, maar werd het wel wat dreigender voor beide doelen. Sparta kreeg de eerste grote kans, maar Joshua John schoot de bal net naast het doel.

Daarna was de ploeg van Spangen opnieuw dicht bij een voorsprong, maar Lerin Duarte kopte de bal, na eindelijk een goede aanval, op de paal. Excelsior bleef daarna overeind en heeft zondag nog steeds kans om het Kasteel in rouw te dompelen.