NOS NieuwsAangepast

'Vliegtuig stortte 200 meter voor landingsbaan neer'

De in Libië wonende Nederlander Chris Lemsom reageerde via NOS Ooggetuige op onze oproep. Hij bezocht de plaats waar het vliegtuig is gecrasht.

Volgens Lemsom is er er weinig meer van het vliegtuig over. Hij beschrijft de sfeer als "verlaten". "Je hebt bijna geen idee dat er een vliegtuig is neergestort. Het leek op een checkpoint midden in de woestijn."

Landingsbaan

Volgens hem is het vliegtuig ongeveer 200 meter voor de landingsbaan neergestort. Andere vliegtuigen stijgen inmiddels gewoon weer op vanaf de luchthaven, zegt hij.

Verder vertelde hij dat de berichtgeving over de vliegtuigcrash in Tripoli erg langzaam op gang is gekomen. "Ik kreeg vanuit Nederland te horen dat er een vliegtuig met Nederlanders in Tripoli was neergestort."

Geland

Ook de zus van Nederlander Jan Willemse heeft contact opgenomen met NOS Ooggetuige. Jan Willemse gaat voor zijn werkgever Shell vier jaar wonen en werken in Libië.

Hij is vanochtend vertrokken en om kwart over twee vanmiddag veilig geland in Tripoli. De KLM-vlucht die hij nam met vrouw en kinderen had een kwartier vertraging.

Nabestaanden

De vertraging was het gevolg van een laatste controle om te zien of er nog nabestaanden van slachtoffers wilden meevliegen.

"De stemming onderweg was natuurlijk bedrukt. Maar verder zijn wij zonder problemen geland en hebben niets van de plek van het ongeluk gezien," zegt Willemse.

Heeft u informatie over de vliegtuigcrash in Tripoli? Laat ons dat weten via ooggetuige@nos.nl. Voor beeldmateriaal www.nos.nl/ooggetuige.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl