NOS NieuwsAangepast

Premier Balkenende: een in-en-intrieste dag

Premier Balkenende is op het ministerie van Buitenlandse Zaken ingelicht over de vliegramp in Tripoli. Dat zegt zijn voorlichter.

Daarna zal hij in 'Het wekelijkse gesprek met de minister president' vragen beantwoorden over de ramp. Het gesprek is te zien bij EenVandaag.

Balkenende zei vanmiddag op een persconferentie: "Wij zijn geschokt door de berichten dat er in Libië een vliegtuigcrash heeft plaatsgevonden. Op dit moment denken we aan de slachtoffers, nabestaanden, familie en vrienden die nu in onzekerheid verkeren".

"Medewerkers van de ambassade zijn ter plaatse om hulp te bieden en om na te gaan hoe de situatie ter plaatse is. Er is een crisisteam geformeerd op het ministerie van Buitenlandse Zaken. Er zal alles aan worden gedaan om ondersteuning te geven. Het is een in-en-intrieste gebeurtenis op deze dag", aldus Balkenende.

De premier heeft een oproep gedaan om tot zonsondergang op alle overheidsgebouwen de vlag halfstok te hangen.

Koningin

Ook koningin Beatrix heeft met ontzetting kennisgenomen van de ramp. Ze leeft intens mee met nabestaanden van de overledenen, laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten.

De Nederlandse Bisschoppenconferentie heeft met ontzetting kennis genomen van de vliegtuigramp in Tripoli. In een persbericht laten de bisschoppen weten dat hun oprechte medeleven uitgaat naar de nabestaanden, familie en vrienden. Ook zullen zij bidden voor de zielenrust van de overlevenden.

Minister Verhagen van Buitenlandse Zaken zegt dat het crisisteam hard aan de slag is om meer informatie te krijgen over de crash. Het team legt onder meer contacten met de betrokken reisorganisaties en met familieleden van de slachtoffers. De minister had nog geen informatie over de oorzaak van de crash.

Campagne

Naar aanleiding van het vliegtuigongeluk hebben alle politieke partijen besloten hun campagne voor de verkiezingen op 9 juni tot nader order op te schorten. De meeste partijen zouden komend weekeinde het startschot geven voor hun campagne.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl