NOS NieuwsAangepast

OM eist 4 jaar cel tegen Paarlberg

Voor de rechtbank in Haarlem is vier jaar celstraf geëist tegen vastgoedhandelaar Jan-Dirk Paarlberg. De vastgoedhandelaar wordt verdacht van het witwassen van geld voor Willem Holleeder.

Het gaat om een bedrag van 17 miljoen euro, dat Holleeder zou hebben afgeperst van vastgoedmagnaat Endstra. Een deel ervan stond op een privérekening van Paarlberg in Zwitserland. Paarlberg ontkent dat het om afpersingsgeld gaat. Volgens hem zijn het gewone, zakelijke betalingen.

Het proces tegen Paarlberg loopt sinds juli 2009.

Kroes

Paarlberg bezit onder meer een groot aantal winkelpanden in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam en aan de Lijnbaan in Rotterdam. Het blad Quote schat zijn persoonlijk vermogen op 250 miljoen euro.

Paarlberg deed ook zaken met EU-commissaris Neelie Kroes. Samen zaten ze onder meer in een onroerendgoedproject in Gorkum. Totdat Kroes EU-commissaris werd, hield ze kantoor in een koetshuis van het kasteel van Paarlberg in Maarssen.

In ruil voor haar adviezen hoefde ze niet te betalen voor het kantoor. In 2006 maakte Kroes bekend de banden met de vastgoedhandelaar te hebben verbroken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl