NOS NieuwsAangepast

Post weggegooid bij TNT in Haarlem

Bij TNT Post in Haarlem zijn begin vorig jaar grote hoeveelheden post weggegooid en vernietigd. Het gaat om enkele honderden brieven en pakjes. Volgens postbestellers was dat gebeurd in opdracht van een vestigingsmanager in Haarlem.

TNT Post zegt dat het om post ging die uit overvolle postbussen was gehaald en was verzameld in een container. Die werd volgens het bedrijf per ongeluk aangezien voor een container met oud papier.

Jurist Ferdy Roet heeft namens de Stichting Meldpunt Collectief Onrecht aangifte gedaan bij de politie. Hij baseert zich op foto's en getuigenverklaringen van personeelsleden van TNT.

Strafbaar

Het opzettelijk onttrekken van post is strafbaar. "Je mag natuurlijk nooit de post weggooien. Helemaal post van de bank, belastingdienst en verzekeringsmaatschappijen. En dat zat er echt tussen, hebben we gezien", zegt Ferdy Roet van het meldpunt.

Ook in 2008 zou een Haarlemse manager van TNT drie containers met post van de concurrent opzettelijk hebben weggegooid. Maar het meldpunt had niet genoeg bewijs om daar aangifte van te doen. TNT doet nog onderzoek naar dat incident.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl