Utrecht en Amsterdam langer smerig

Vuilniszakken in het centrum van Utrecht»
Vuilniszakken in het centrum van Utrecht ANP

De staking van de vuilnisophalers in Amsterdam en in Utrecht is met een week verlengd, zo hebben de bonden besloten. De stakers willen nu doorgaan met hun acties tot en met woensdag 19 mei.

Oorsponkelijk zou de staking morgen aflopen, maar de vuilnismannen willen doorgaan tot er een nieuwe cao is.

Nieuwe stakingen van gemeentepersoneel staan gepland voor Naaldwijk, Purmerend en Hoorn. Ook in Den Haag zullen nieuwe acties worden gehouden.

Verslonzen

In Amsterdam en Utrecht stapelt het vuil zich intussen op. Mensen blijven vuilniszakken buiten zetten, soms opengekrabd door dieren. Ook in uitgaansgebieden verslonst de straat.

  • Heeft u foto's van het vuil op straat? Mail ze.

Toch is er volgens de GGD nog geen gevaar voor de volksgezondheid. Daarvoor is het nog niet warm genoeg. Gemeenten houden de situatie goed in de gaten.

Nieuw overleg

Vanavond overleggen de vakbonden en de gemeenten weer over een nieuwe cao. De Abvakabo heeft al aangegeven niet veel te verwachten van die gesprekken. De gemeenten blijven waarschijnlijk tegen een loonsverhoging.

Op 1 juli staat een landelijke actiedag gepland. Dan is de oude cao precies een jaar verlopen. De cao geldt voor circa 180.000 gemeenteambtenaren.

Deel deze pagina

Video

  • video Smerige Amsterdamse straten door staking Amsterdam gaat calamiteitenteams inzetten als er door opeenhoping van huisvuil onveilige situaties ontstaan.... De staking van de stadsreinigers met een week is verlengd, net als in Utrecht. De straten liggen er intussen almaar smeriger bij.
  • video Nog een week langer in het vuil De staking van de vuilnismannen in Amsterdam en Utrecht is verlengd tot volgende week woensdag. Het wordt... daar dus nog viezer in de straten. Maar dat vinden sommigen.....juist fijn!

Video en Audio

  • » Tunesië stemt na de lente Video Morgen zijn er verkiezingen in het land waar de Arabische Lente begon, Tunesië. Het enige land ook...25 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » President Hollande opent Picasso-museum Video Na een grondige renovatie die 5 jaar duurde, is het Picasso-museum in Parijs weer open. President...25 okt 2014, 262 keer afgespeeld
  • » Bijlzwaaier New York was radicale moslim Video De man die donderdag agenten in New York met een bijl aanviel, was een geradicaliseerde moslim. De...25 okt 2014, 5055 keer afgespeeld

Meer video en audio