Moeizame start Willem II en Sparta

Willem II en Sparta zijn hun gevecht tegen degradatie moeizaam begonnen. De Tilburgers worstelden zich in Eindhoven langs de plaatselijke FC: 2-1. Sparta verloor, ook in Brabant, met dezelfde cijfers van Helmond Sport.

Defensief gepruts van Willem II stelde Leon Kantelberg in staat al na twee minuten voor 1-0 te zorgen. De weinige Tilburgse kansen werden daarna steevast gemist, vooral door Stef Nijland. Pas na 70 minuten scoorde Nijland alsnog en Arjan Swinkels maakte er zelfs 2-1 van, na wild uitkomen van zijn broer Ruud, de doelman van Eindhoven.

Ook Sparta kwam van 0-1 terug tot 1-1, maar direct na de gelijkmaker van Erik Falkenburg in de 75ste minuut bezorgde invaller Sjaak Lettinga Helomd Sport een verdiende thuiszege. Mark Veldmate had de Helmonders na een uur op voorsprong gezet.

Go Ahead Go Ahead Eagles won de eerste wedstrijd in de play-offs om een plek in de eredivisie thuis met 2-0 van Cambuur. De ploeg uit Deventer kwam in de eerste helft op voorsprong door een eigen doelpunt van Cambuur-verdediger Robert van Boxel. Na rust verdubbelde Halil Colak de voorsprong voor de thuisploeg.

Een opstootje aan het einde van de eerste helft leidde tot een rode kaart voor Jeffrey de Visscher van Cambuur. De Friezen zullen zondag in de return zonder de aanvaller de achterstand moeten zien goed te maken.

Excelsior heeft begon de strijd om een plek in de eredivisie met een knappe 1-0 overwinning bij FC Zwolle: 0-1. Guyon Fernandez maakte na tien minuten de enige treffer voor de Rotterdammers.