FC Utrecht klopt FC Groningen

FC Utrecht - FC Groningen 3-1 1-0 Ricky van Wolfswinkel (22.) 2-0 Nana Asare (23.) 2-1 Tim Matavz (40.) 3-1 Andreas Granqvist (90.+1)

FC Utrecht heeft het eerste duel in de play-offs om Europees voetbal thuis met 3-1 gewonnen van FC Groningen.

De beide ploegen schotelden het weinige publiek een aardig duel voor. Er werd op de aanval gespeeld en het tempo lag hoog.

Ricky van Wolfswinkel scoorde halverwege de eerste helft uit een snelle aanval en een minuut later tikte Nana Asare met wat geluk de 2-0 binnen. Tim Matavz was bij een verlengde ingooi alert en liet de 2-1 aantekenen.

Boeiend

Het bleef na rust een boeiend duel, met Groningen dat op de 2-2 joeg en Utrecht dat ook gevaarlijk was.

De beste kansen waren voor de thuisploeg. Asare trof nog de paal, maar een van richting veranderde voorzet van Dries Mertens betekende 3-1. Het is de eerste zege van Utrecht in twaalf playoff-duels.