NOS NieuwsAangepast

Ophef in Brazilië over gekleurde seks-armbandjes

In Brazilië is ophef ontstaan over rubberen gekleurde seksbandjes. De armbandjes zijn op bijna elke hoek van de straat te koop en enorm populair bij jongeren.

De kleur van de bandjes geeft aan hoe ver jongeren willen gaan. Dat gaat van een tongzoenen en een lapdance tot echte seks. Als iemand het bandje breekt, heeft hij volgens de ongeschreven regels rechtop zijn 'beloning'.

Problemen ontstonden toen in de zuidelijke staat Paraná een 13-jarig meisje door drie jongens werd verkracht. Ze droeg een zwart bandje, wat zou betekenen dat ze seks wilde.

Uitlokking

Volgens de politie heeft het meisje de verkrachting zelf uitgelokt. In Rio de Janeiro zijn de bandjes inmiddels verboden op de publieke scholen, waarop vooral veel arme jongeren zitten. Maar ook privé-scholen denken erover het voorbeeld te volgen.

Een verbod van de bandjes is niet de oplossing, denkt de voorzitter van de raad van schooldirecteuren. Volgens haar moeten ouders beter op de hoogte zijn van wat hun kinderen doen en met hun kinderen over dit soort dingen praten.

Veel van de jongeren zelf vinden het verbod van de seksbandjes veel te ver gaan. "Niemand heeft het spel ooit met mij gespeeld en ik draag veel van deze bandjes en er zijn er ook al verschillende gebroken", zegt Luana Freire die op de middelbare school zit. Volgens haar zijn de gekleurde armbandjes gewoon een modeverschijnsel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl