Helmond Sport verrast in play-offs

Helmond Sport heeft zich verrassend geplaatst voor de tweede ronde van de play-offs voor promotie naar de eredivisie.

Het elftal van trainer Jurgen Streppel won de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch met 2-1, nadat drie dagen eerder in eigen stadion juist met 2-1 was verloren.

In de noodzakelijk geworden verlenging werd niet gescoord. Helmond Sport nam vervolgens de strafschoppen beter. De Bossche aanvoerder Jordens Peters was de enige van de tien penaltynemers die faalde. Hij trof de lat.

Helmond Sport kwam al na vier minuten op voorsprong via topscorer Johan Voskamp. Fabio Caracciolo maakte een kwartier later gelijk. Opnieuw Voskamp zorgde ervoor, dit keer vanaf de strafschopstip, dat de Helmonders andermaal de leiding namen: 1-2. Via Diangi Matusiwa kreeg Den Bosch nog een kans op de gelijkmaker, maar hij scoorde niet.

De Brabanders met de sterkste zenuwen nemen het in de tweede ronde op tegen de nummer zestien uit de eredivisie. Dat zal naar alle waarschijnlijkheid Sparta Rotterdam worden.