NOS NieuwsAangepast

Personeel geeft top ABN onvoldoende

Het vertrouwen van het personeel van ABN Amro en Fortis Bank Nederland in topman Zalm is laag. In een enquête van de vakbonden krijgen Zalm en het team dat leiding geeft aan de integratie van de twee banken een onvoldoende: 3,8.

1500 mensen, vijf procent van het totaal, deden mee aan de enquête. Volgens hen weet de top niet wat er leeft op de werkvloer. "Op welke planeet leeft de leiding van onze bank?", vraagt een van de werknemers zich af. "De kloof tussen de werknemers en het transitieteam is levensgroot. Ik heb het gevoel in een herverfilming van de Grapes of Wrath te zitten", schrijft een ander. "De top staat mijlenver verwijderd van de werkvloer. Mw. Princen krijgt EUR 600.000!!"

Angst en beven

De werknemers vragen zich af of de integratie wel voor elkaar komt en of de dertig miljard euro aan staatssteun in goede handen is. Het personeel ziet de integratie en de persoonlijke gevolgen met angst en beven tegemoet. "Nu keihard werken en straks misschien op de keien staan. Onze afdeling wordt pas eind 2011 geïntegreerd? Dus de onzekerheid blijft nog steeds voortduren," schrijft een bezorgde werknemer.

Vertrouwen in de eigen chef en de collega's is er wel. Het vertrouwen in de direct leidinggevenden scoort 6,2 punten. Het hoogste cijfer, 6,6, wordt gegeven in reactie op de vraag hoe wordt gedacht over de samenwerking met collega's van de andere bank.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl