NOS NieuwsAangepast

NOS-correspondenten vast in Nederland

Ook een deel van de correspondenten van de NOS is gestrand in Nederland door de sluiting van het Europese luchtruim. Veel van hen waren de afgelopen dagen op de redactie voor de jaarlijkse correspondentendagen van het NOS Journaal. "De correspondentendagen zijn voorbij, maar de correspondenten zelf zijn nog allerminst gevlogen", zegt chef Buitenland Gerard van den Broek.

"Alleen degenen die met de auto of het spoor naar Nederland waren gekomen, zoals Margriet Brandsma, Saskia Dekkers en Paul Sneijder zijn al naar huis of kunnen later terug."

Groot-Brittannië-correspondent Arjen van der Horst wist vannacht met de boot vanuit Calais thuis te komen. Hij zat op hete kolen vanwege de Britse verkiezingscampagne. Andrea Vreede (Italië) en Roger Strijland (Frankrijk) hebben treinkaartjes in de nachttrein weten te regelen.

Oostenwind

"Veel anderen hopen elke dag dat het vliegverbod wordt opgeheven", vat Van den Broek samen. Omdat transatlantische vluchten voorlopig uitgesloten zijn, zitten VS-correspondenten Eelco Bosch van Rosenthal en Ron Linker voorlopig hier, evenals Hennah Draaibaar (Suriname) en Marjon van Royen (Latijns-Amerika).

Rusland-correspondent Kysia Hekster zegt noodgedwongen te moeten ontspannen. "Ik zit in de Amsterdamse zon zonder veel hoop op een vliegtuig naar Moskou. Mocht Schiphol opengaan, dan sluit vermoedelijk Moskou."

Van den Broek: "De correspondenten hopen massaal op oostenwind."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl