Balkenende niet naar begrafenis Kaczynski

Premier Balkenende en prins Willem Alexander zijn zondag niet aanwezig bij de begrafenis van de Poolse president Lech Kaczynski. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst zaterdagavond bekendgemaakt.

Het bezoek is geschrapt wegens het vliegverbod in Nederland en andere Europese landen na de vulkaanuitbarsting in IJsland. De aswolk die daarbij is ontstaan maakt het vliegverkeer in Europa al dagen onmogelijk.

Agenda's

Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst staan de agenda's van de premier en de prins het niet toe om uit te wijken op een ander, langzamer vervoermiddel.

De Amerikaanse president Obama moest zaterdag ook zijn reis naar Polen annuleren vanwege de vliegproblemen in Europa.

Afzegging

Tal van internationale leiders hebben al laten weten dat ze niet komen vanwege de vliegproblemen.

Zaterdag annuleerden de Duitse bondskanselier Angela Merkel, de Franse president Sarkozy en de Britse kroonprins Charles hun reis al. Ook de Spaanse koning Juan Carlos en de Canadese premier Stephen Harper hebben afgezegd.

Crash

De uitvaart van de vorige week bij een vliegramp omgekomen Kaczynski en zijn vrouw is in de Zuid-Poolse stad Krakau. Kaczynski kwam vorige week om bij een vliegtuigongeluk in het Russische Smolensk. Bij de crash kwamen ook parlementariërs en de Poolse legertop om het leven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl