NOS NieuwsAangepast

51 dagen cel voor bedreiger journalisten Gelderlander

Een 18-jarige jongen uit Nijmegen die in februari journalisten van de Gelderlander heeft bedreigd is veroordeeld tot 51 dagen gevangenisstraf. Omdat deze periode gelijk is aan die van het voorarrest hoeft hij niet terug naar de cel. Hij werd twee weken geleden op last van de rechtbank vrijgelaten.

De jongen probeerde in februari publicatie te verhinderen van een interview dat de krant had afgenomen in verband met een zaak tegen zijn broer. Die wordt ervan verdacht dat hij in Arnhem een man op een zebrapad heeft doodgereden met een scooter.

Slap

Ook hoofdredacteur Kees Pijnappels kwam door de zaak onder vuur te liggen. Hij schreef een brief aan de verdachte waarin hij zei dat hij het betreurde dat voorarrest zo lang duurde en dat de zaak zo hoog opliep.

Die brief schoot in het verkeerde keelgat van hoofdofficier van Justitie John Lucas. Hij vond het slap dat de hoofdredacteur zijn excuses aanbood aan een man die werd verdacht van bedreiging van Gelderlander-redacteuren. Hij schreef in een open brief dat Pijnappels burgermoed mist, de moed om op te staan en te blijven staan tegen gedaan onrecht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl