NOS NieuwsAangepast

Ouders Tates spreken met nabestaanden

De ouders van Karst Tates hebben de afgelopen weken gesproken met nabestaanden van de slachtoffers van de aanslag op 30 april 2009. Dat zegt Hilda Huizinga, de zus van één van de slachtoffers.

Nabestaanden vroegen via slachtofferhulp om contact met de ouders van de dader. Karst Tates reed op Koninginnedag in Apeldoorn met zijn auto in op het publiek. Daarbij kwamen zeven toeschouwers om het leven.

Huizinga over de ouders: "Voor die mensen is het net zo goed een drama. Hij was al twintig jaar het huis uit. Dus dan kun je ze ook niets verwijten. Ze hebben hun best gedaan om hun kinderen op te voeden, dat doen wij ook. En als er dan een van het pad afdwaalt, dan kun je hen dat niet kwalijk nemen."

De handen van Karst

Volgens Huizinga werd er ook gepraat over hoe de ouders die fatale Koninginnedag beleefden. "De ouders hadden eerst zoiets van: De auto is gestolen. Maar op een gegeven moment hebben ze zijn handen gezien aan het stuur. En die moeder zegt: 'Dat zijn de handen van Karst'."

Koningin Beatrix zal op 29 april aanstaande, een dag voor Koninginnedag, een monument onthullen ter nagedachtenis aan de slachtoffers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl