NOS NieuwsAangepast

Overvallers Jimmy Woo weer veroordeeld

De twee hoofddaders van een gewelddadige overval op de club Jimmy Woo in Amsterdam ruim drie jaar geleden, zijn opnieuw veroordeeld. De rechtbank legde hen celstraffen op van 3,5 en 4 jaar.

Bij de overval in november 2006 drongen gewapende mannen binnen bij Jimmy Woo, toen het personeel na sluitingstijd nog wat zat te drinken. De zeven werknemers werden vastgebonden, bedreigd en één van hen werd mishandeld. Uiteindelijk gingen de daders er met een buit van 15.000 euro vandoor.

Blunder

Het is de tweede keer dat de mannen, van 28 en 31 jaar oud, zijn veroordeeld. Ze kwamen in 2008 op vrije voeten, nadat het OM in hoger beroep niet-ontvankelijk was verklaard. Justitie was namelijk een dossier kwijtgeraakt.

De blunder leidde destijds tot het aftreden van de hoofdaanklager van het ressortsparket van het Openbaar Ministerie, dat zaken in hoger beroep afhandelt.

De straffen vallen iets lager uit dan bij de eerste veroordeling. Dat komt onder meer omdat de zaak veel tijd in beslag heeft genomen en omdat de mannen voor de tweede keer zijn berecht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl