NOS NieuwsAangepast

Britse crimineel opgepakt in Amsterdam

In Amsterdam is een van de meeste gezochte Britse criminelen opgepakt. Anthony Mills was een van de leiders van wat de grootste cannabishandel van het Verenigd Koninkrijk wordt genoemd.

Volgens de politie smokkelde de bende meer dan 250 kilo skunk per week naar Groot-Brittannië, verstopt tussen bloemen uit Nederland. Ze verkochten de drugs door aan plaatselijke handelaren.

Rottend geld De bende verdiende zeker 50 miljoen euro met de drugshandel, maar de politie speculeert dat zij misschien wel ruim 200 miljoen aan de handel verdienden. Bij een inval in het Londense Kensington werd een kluis ontdekt waarin geld letterlijk lag te rotten omdat de criminelen het niet snel genoeg konden uitgeven.

De bende werd al geruime tijd in de gaten gehouden bij hun transacties in Groot-Brittannië, Nederland, Frankrijk en Zwitserland.

Afschrikken De Britse versie van 'Opsporing Verzocht' zou enkele dagen geleden net aandacht besteden aan Mills, maar hij werd op het laatste moment uit de uitzending gehouden, omdat de politie hem op het spoor was in Nederland en niet wilde afschrikken.

Met de arrestatie zijn in totaal dertien leden van de bende opgepakt. Drie van de leiders van de groep bekenden eerder al schuld aan drugshandel en het witwassen van geld.

Het geld werd volgens de onderzoekers weggesluisd naar rekeningen in Pakistan en Dubai. Ook werd geïnvesteerd in luxe bouwprojecten over de hele wereld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl