NOS NieuwsAangepast

Studenten blokkeren ministerie van Onderwijs

Ongeveer vijftig studenten hebben vanochtend de ingang van het ministerie van Onderwijs geblokkeerd uit protest tegen dreigende bezuinigingen in het onderwijs. Ze plaatsten fietsen in en rond de draaideuren van het gebouw.

Hierdoor zat de voordeur van het gebouw dicht en konden ambtenaren alleen via de nooduitgang het gebouw binnenkomen.

De studenten hadden meerdere spandoeken bij zich en scandeerden de leus 'wij willen leren, dus investeren'.

bezuinigingen "Wij eisen dat er gekeken wordt naar investeringen in plaats van bezuinigingen," aldus een woordvoerder van de actievoerders. Aan welke bezuinigingen zij dachten is niet duidelijk.

Volgens de woordvoerder ging het om een spontane actie die niet door vertegenwoordigende organisaties is opgezet.

Een kleine groep van de studenten sprak met ambtenaren van het ministerie. De studenten kregen de toezegging hun mening te mogen geven als duidelijk wordt wat de bezuinigingen worden. De blokkade werd daarna opgeheven.

kwaliteit van onderwijs Demissionair staatssecretaris van Onderwijs Marja van Bijsterveldt liet in een reactie weten dat er nog helemaal geen sprake is van bezuinigingen.

"Wat mij betreft moet het uitgangspunt zijn de toegankelijkheid en kwaliteit van het hoger onderwijs. Als je de capaciteiten hebt om te studeren, dan moet je kunnen studeren", aldus Van Bijsterveldt.

Ambtelijke werkgroepen kijken al enige tijd naar mogelijke maatregelen om de komende jaren miljarden te bezuinigen. De resultaten worden 1 april verwacht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl