NOS NieuwsAangepast

Verkoop Sex.com uitgesteld

De verkoop van internetdomeinnaam Sex.com is uitgesteld. De veiling zou vandaag plaatshebben, maar schuldeisers van het Amerikaanse bedrijf Escom, de eigenaar van de domeinnaam, hebben daar een stokje voor gestoken.

De schuldeisers hebben een zogenoemde 'onvrijwillige Chapter 11' tegen Escom ingediend. Dat is een eerste stap richting failissement.

Ze zijn bang dat de verkoop van Sex.com de waarde van Escoms bezittingen zal verminderen. Door deze actie hopen de schuldeisers dat te voorkomen.

Strijd Escom kocht Sex.com in 2006 naar verluidt voor 16 miljoen dollar, een recordbedrag. Geïnteresseerden moeten deze keer ook flink in de buidel tasten. Bieden kan pas vanaf één miljoen dollar.

Het is niet de eerste keer dat er een strijd gaande is om de domeinnaam. Al aan het begin van het internettijdperk wilden veel gelukszoekers de website claimen.

Illegaal De domeinnaam werd in 1994 als eerste aangevraagd door de Amerikaanse ondernemer Gary Kremen, maar werd al snel geclaimd door ene Stephen Cohen. Hij wist met een vervalste fax Sex.com in bezit te krijgen.

Cohen lanceerde vervolgens een goedlopende website en kreeg al snel miljoenen bezoekers per dag.

Een slepende rechtszaak volgde waarin Kremen in het gelijk werd gesteld. Hij kreeg uiteindelijk ongeveer 65 miljoen dollar schadevergoeding.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl