NOS WielrennenAangepast

Haussler niet in Milaan-Sanremo

Heinrich Haussler kan zich zaterdag in Milaan-Sanremo niet revancheren voor zijn tweede plaats van vorig jaar achter Mark Cavendish.

De Duitser van Cervélo moet verstek laten gaan vanwege een knieblessure.

Haussler leek vorig jaar naar de zege te sprinten in de eerste grote klassieker van het jaar, totdat hij in de laatste meters stilviel en Cavendish voor zich moest dulden. Twee weken later werd hij in de Ronde van Vlaanderen opnieuw tweede.

Het is afwachten of hij op tijd fit geraakt voor Vlaanderens Mooiste, de koers die hij het liefste bij zou schrijven op zijn palmares. Haussler kampt al met kniepijn sinds een valpartij in de Ronde van de Algarve in februari van dit jaar. Aanvankelijk leek er niets aan de hand en een week later reed hij nog naar een tweede plaats in Omloop het Nieuwsblad.

Na een onderzoek maandag in het ziekenhuis van Basel bleek dat de Duitser nu rust nodig heeft. "Heinrich ondergaat momenteel een intensieve medische behandeling", aldus sportdirecteur Jean-Paul van Poppel. "We hopen dat hij zo snel mogelijk herstelt met het oog op de Belgische klassiekers."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl