NOS NieuwsAangepast

Heemskerk niet op lijst PvdA

Frank Heemskerk is na de verkiezingen niet beschikbaar als Kamerlid van de PvdA. Dat heeft de ex-staatssecretaris van Economische Zaken vandaag laten weten.

Hij is er niet zeker van dat hij de termijn van vier jaar zal volmaken. "Je moet met volle overtuiging in de Kamer zitten. En ik weet niet of ik dat kan."

Hij vindt het niet eerlijk om wel op de lijst te komen en dan vroegtijdig te vertrekken. "De Tweede Kamer is geen springplank", aldus Heemskerk. Hij noemde het een "moeilijk besluit".

De 40-jarige Heemskerk is vader van twee jonge kinderen, maar zijn gezinsleven is niet het motief van zijn besluit. "Het is af en toe heel zwaar, maar dat is niet de reden".

Eerder lieten PvdA-leider Wouter Bos en CDA'er Camiel Eurlings uit de Haagse politiek te stappen om meer tijd aan hun privéleven te kunnen besteden.

Gesprekken De ex-staatssecretaris heeft geen idee wat hij nu gaat doen. Hij gaat eerst wat gesprekken voeren. Ook weet hij nog niet of hij zich beschikbaar gaat stellen voor een functie binnen het kabinet.

Heemskerk was van 2003 tot 2006 lid van de Tweede Kamer voor de PvdA. Daarna was hij bijna drie jaar staatssecretaris van Economische Zaken. Van 22 februari 2007 tot de val van het kabinet Balkenende IV op 20 februari 2010.

Arbeidsvoorwaarden Als staatssecretaris zette hij zich in voor het bel-me-niet-register, dat mensen moet beschermen tegen hinderlijke telefonische verkooppraatjes. Ook zorgde hij voor de verbetering van de arbeidsvoorwaarden voor postbodes na de liberalisering van de postmarkt.

Frans Timmermans, ex-staatsecretaris van Europese Zaken, liet maandag weten dat hij wel beschikbaar is als kandidaat voor de PvdA bij de komende Kamerverkiezingen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl