NOS NieuwsAangepast

James Cameron gaat Titanic in 3D uitbrengen

James Cameron is van plan zijn filmhit 'Titanic' uit te brengen in 3D. De Amerikaanse regisseur bevestigde dat in een interview met de krant USAToday. Cameron zal voor de nieuwe versie dezelfde technologie gebruiken die zijn recente film 'Avatar' zo succesvol maakte.

"We richten ons op een premièredatum in de lente van 2012, honderd jaar na de vaart van het schip."

Cameron hamert erop dat hij de overgang van 2D kwalitatief zo goed mogelijk wil doen. "Als je een automatisch of goedkoop proces gebruikt, dan ziet het er waardeloos uit. Net zoals ingekleurde zwart-witfilms er vroeger lelijk uitzagen."

Omdat 'Titanic' natuurlijk niet met stereocamera's opgenomen is, zal het resultaat niet net zo spectaculair zijn als 'Avatar'. "Zo mooi als echt 3D zal het er niet uitzien, denk eerder aan 2,8D."

Oude films omzetten? Cameron verwacht niet dat het omzetten van oude films en series naar 3D snel een grote vlucht neemt. "Het is voorlopig economisch niet haalbaar om oude afleveringen van bijvoorbeeld 'M.A.S.H.' om te zetten naar 3D, omdat het niet mooi wordt."

Wel is hij van mening dat als films worden omgezet, dat door de originele regisseurs moet worden gedaan. "Als 'Star Wars' wordt omgezet, dan moet George Lucas dat doen. Als 'Terminator' naar 3D gaat, moet ik dat doen."

'Avatar' opnieuw uitgebracht In het interview verklapte Cameron ook dat hij van plan is na de zomer 'Avater' opnieuw uit te brengen in de bioscoop, met extra materiaal. "'Alice in Wonderland' heeft 'Avatar' uit de bioscopen gejaagd. We hoorden dat we daardoor enkele honderden miljoenen dollars zijn misgelopen. We gaan nu kijken of de bioscoopbezoekers na de zomer zullen terugkomen."

Cameron is van plan extra materiaal toe te voegen aan die versie, maar wilde niet kwijt wat precies. "Iets creatiefs."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl