NOS NieuwsAangepast

Meisje op beelden toch niet Milly

In tegenstelling tot eerdere berichten is de verdwijning van de 12-jarige Milly Boele uit Dordrecht toch niet gefilmd. Het meisje dat op de beelden voorkomt is niet Milly, zegt de politie.

Er waren beelden opgedoken van een buurtbewoner die een camera op het dak van zijn huis heeft staan. Daarop is te zien hoe woensdag rond 18.30 uur een rode auto de straat Schuilenburg inrijdt. Er stapt een man met een capuchon uit, die vlak achter een meisje gaat lopen. Op het laatste beeld is te zien hoe de auto de straat uitrijdt.

Aanvankelijk werd gedacht dat het meisje op de beelden Milly was, maar de politie meldt nu dat dat niet zo is. "De ouders van Milly hebben de beelden gezien, en hebben verklaard dat het niet om hun dochter gaat."

De politie tast in het duister over waar het meisje is en wat er met haar is gebeurd. Er werken veertig mensen aan de zaak.

Amber Alert Hoewel Milly al woensdag aan het begin van de avond verdween, werd er pas bijna 24 uur later een Amber Alert gegeven. Volgens de politie was de situatie woensdagavond te verwarrend en had een Amber Alert toen geen zinvolle informatie opgeleverd.

Ruim 270.000 personen en organisaties hebben zich inmiddels aangemeld voor het landelijke alarmeringssysteem, dat sinds november 2008 bestaat. Dat betekent dat er miljoenen mensen worden ingelicht als er een kind is ontvoerd of wordt vermist.

Ambert Alert stuurt niet alleen waarschuwingen per sms, maar ook via e-mail, beeldkranten en via het vriendennetwerk Hyves op internet.

De dienst maakt zich zorgen over de toekomst, aangezien de sponsorcontracten in juli 2011 aflopen. Het doet een beroep op politici om te investeren in het alarmeringssysteem.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl